Redizajn sajta

Redizajniranje sajta primer pre i posle

Sajt predstavlja sliku Vaše kompanije na internetu. Ukoliko je sajt loše napravlje, to predstavlja negativnu reklamu za Vašu firmu. Danas, klijent prvo potraži sajt i proveri informacije na njemu pre nego se odluči da Vas kontaktira ili lično poseti. Negativno iskustvo klijenta na sajtu će naterati korisnika da posti sajt Vaše konkurencije.

Redizajn sajta porazumeva delimične promene postojeće rešenja kako bi zadovoljio moderne kriterijume i bio usklađen sa Vašim potrebama.

Kako da znate da  Vam je potreban redizajn sajta:

  • Ako je Vaš sajt kreiran davno i od tada ništa nije rađeno
  • Niste zadovoljni trenutnim dizajnom koji ima Vaš sajt
  • Ako se stranice sajta učitavaju predugo
  • Ako sadržaj sajta nije prilagođen različitim veličinama ekrana ( responsive design )
  • Posećenos sajta je veoma mala ili je nema ( SEO optimizacija )
  • Klijenti Vas ne kontaktiraju iako su posetili Vaš sajt
  • Ako ste proširili ili dodali delatnost, a na sajtu nema informacija o tome
  • Klijenti se žale da ne mogu da se snađu na Vašem sajtu
  • Povezivanje sa društvenim mrežama

Ukoliko ste se pronašli u gorenavedenim tačkama, definitivno je vreme da se nešto uradi po tom pitanju.

Sajtovi dizajnirani pre više godina  “old school”  tehnikama su uglavnom statične HTML stranice i to je praksa koja lagano izumire. Njihovo ažuriranje je  previše komplikovano za prosečnog vlasnika sajta i zahteva intervenciju programera. Prebacivanje HTML stranica u CMS rešenje donosi korisniku mogućnos da sam menja sadržaj stranica i dodaje aktuelne informacije.Stari izgled internet pretraživača Yahoo

Kao i moda, trendovi u veb dizajniranje se menjaju. Ono što je bilo aktuelno pre par kodina , danas više nije. Na primer, nekada veoma popularne GIF slike i ikonice koje su iskakale i privlačile pažnju korisnika, danas deluju prilično neugledno. Takođe, FLASH animacije su se pokazale kao nepotrebne i od septembra 2015. godine se ne prikazuju u najpopularnijim brauzerima. Dizajn koji prati moderne tendencije će ostaviti bolji utisak na Vaše klijente i samim tim doprineti boljem poslovanju.

Brzina učitavanja veb stranice je bitna, ne samo za pozitivno iskustvo posetilaca, već je i jedan od ključnih faktora na osnovu kojih pretraživači rangiraju sajtove. Loše napisan i neoptimizovan kod je uglavnom krivac za sporo učitavanje stranica, kao i neoptimizovane fotografije. Istraživanja su pokazala da oko 30% posetilaca napusti sajt ukoliko je vreme očitavanja duže od 5 sekundi, a da smanjenje vremena učitavanja sa 5 sekundi na 3 donosi dodatnih 14% saobraćaja. Ukoliko je Vaš sajt optimizovan, ali je vreme učitavanje i dalje predugo, trebalo bi da razmišljate o promeni hostiga.

Različiti uređaji koji pristupaju sajtu     Napredak u tehnologiji je omogućio da se broj uređaja, platformi i brauzera, koji pristupaju sadržaju, povećava iz dana u dan. Kreiranje odvojenih sadržaja za, na primer, desktop i mobilne platforne, je nepotreban i uzaludan posao, jer zahteva više sredstava i više vremena za njihovo održavanje. Dobro dizajniran sajt omogućava da se sadržaj prikazuje nezavisno od uređaja ( Desktop, Notebook, Smartphone, Tablet…), platforme ( Windows, Mac, Linux, Android, iOS… ) ili brauzera ( Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera…).

 

 

Ukoliko je posećenos vašeg sajta mala, uzrok tome je verovatno loša optimizacija za internet pretraživače, ako je uopšte ima. Svi naši klijenti dobijaju besplatan paket osnovne SEO optimizacije.

U nekim slučajevima je brže i isplativije odraditi kompletno novo rešenje sajta. Pošaljite besplatan upit za procenu Vašeg sajta i naši stručnjaci će vam u najkraćem roku ponuditi rešenje prilagođeno Vašim potrebama.